Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Kids on the Move werkt overgewicht weg

Geplaatst op: 11 januari 2016

In Zwartewaterland heeft nog 17 % van de kinderen overgewicht. Dit is hoger dan het landelijke cijfer, namelijk 13.2 %. “Overgewicht veroorzaakt o.a. hart- en vaat ziekten, dit is wereldziekte nr. 1!  Laten we samen dit probleem aanpakken in Zwartewaterland”, zeggen de buurtsportcoaches van de gemeente.

27 januari 2016 gaat het beweegprogramma ‘Kids on the move’ opnieuw van start. Dit programma is voor kinderen met een bewegingsachterstand of overgewicht. Er zijn nog 7 plekken beschikbaar!

Al 30 kinderen uit Zwartewaterland hebben het programma gevolgd. Deze kinderen kregen inzicht in hoeveel ze bewogen en wat ze aten, zij verloren buikomvang en kregen vooral veel meer plezier in bewegen waardoor ze het veel meer zijn gaan doen. Hun ouders leerden tijdens de workshops hoe ze gezond boodschappen kunnen doen en hoe ze gezonder kunnen koken. Dit programma is ontwikkeld door een diëtist, fysiotherapeut, orthopedagoog en de buurtsportcoach.

Ga voor meer informatie of aanmelden naar: www.bewegeninzwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500