Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Zorgen over vele echtscheidingen

Geplaatst op: 13 januari 2016

De ChristenUnie maakt zich zorgen over het aantal echtscheidingen in Zwartewaterland. Volgens de partij zou de gemeente een rol kunnen spelen bij het terugdringen daarvan. Daarom pleit het voor ‘ouderondersteuning’ en relatievoorlichting.

“De komst van een eerste baby brengt veel teweeg in praktische zin, maar zeker ook in emotioneel opzicht. De overgang van partners naar vader-of-moeder zijn, heeft tot gevolg dat de relatie tussen beiden ingrijpend verandert en dat kan helaas ook leiden tot wederzijds onbegrip, relatieproblemen en echtscheiding. Ouderschapsvoorlichting en -begeleiding kunnen veel problemen voorkomen of verzachten”, schrijft de partij in een persbericht.

De ChristenUnie denkt dat meer ondersteuningsaanbod nodig is voor ouders. “Dit is een investering in de toekomst van gezinnen en kinderen en daar wordt de samenleving van Zwartewaterland sterker van. Aanstaande ouders worden wel voorgelicht over de bevalling en de benodigde spullen, maar tijdens de zwangerschapsgymnastiek kunnen aan hen ook handvatten aangereikt worden om hun relatie gezond te houden.”

Daarom heeft de ChristenUnie schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders. “Bij huisartsen en Centra voor Jeugd en Gezin is veel informatie beschikbaar over zwangerschap, geboorte en de verzorging van jonge kinderen. Informatie over hoe je behalve samen goede ouders ook goede partners blijft, ontbreekt doorgaans. De ChristenUnie pleit voor relatievoorlichting en ondersteuning voor ieder die dat nodig heeft. Omdat relaties het waard zijn, om kinderen te beschermen, om het gezin als een goede basis van de samenleving in stand te houden.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500