Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gereformeerde Gemeente wil deel kinderboerderij

Geplaatst op: 14 januari 2016

De Gereformeerde Gemeente wil haar parkeerterrein uitbreiden ten koste van kinderboerderij ‘de Taghof’. Dat deelde wethouder Visserman donderdagavond mee tijdens de raadsvergadering. “Er ligt een tekening, verder is er nog niks mee gebeurd”, zei de wethouder.

PvdA-raadslid Klaas Eenkhoorn stelde kritische vragen. “Binnen loopafstand zijn er heel veel parkeerplaatsen. Waarom wordt er dan een deel van de dierenweide opgeofferd? Er zijn genoeg parkeerplaatsen bij het voetbalveld en bij de manege.”

Klaas van Olst (ChristenUnie) vroeg zich af hoe ‘De Taghof’ er tegenoverstaat. John Smits van de VVD wilde graag weten of er toezeggingen zijn gedaan. “Als er tijd ingestoken wordt om een tekening te maken, heb ik het idee dat u er positief tegen over staat”, betoogde Smits.

“De Gereformeerde Gemeente heeft inderdaad gevraagd of ze een optie konden krijgen op een deel van de Dierenweide. Maar de Taghof heeft nog niet zolang geleden gevraagd om uitbreiding. Zij hebben die ruimte nog nodig”, reageerde wethouder Visserman. “Er zijn nog geen toezeggingen gedaan.” Hij had niet paraat of de bestaande tekening gemaakt was door de gemeente of de Gereformeerde Gemeente.

“Het college neemt pas een besluit als er een voorstel gedaan. Dat is er nog niet”, zei Bilder. Eenkhoorn riep het college daarna op om terughoudend om te gaan met de vraag.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500