Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
24 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Van den Berg bijna klaar

Geplaatst op: 14 januari 2016

Tekst en foto's: Enrico Kolk

Van den Berg opent volgende week vrijdag (22 januari) haar deuren in Genemuiden. “Maar dat is nog geen officiële opening hoor”, zegt Geert van den Berg die het filiaal gaat leiden. “We hebben, ook in Zwartsluis, een compleet nieuw kassasysteem. Dat geeft in het begin altijd wel problemen. En qua assortiment is er meestal iets dat nog anders moet. We gaan pas officieel open als alles tiptop in orde is.”

Dat zal begin maart zijn, denkt Van den Berg. “Dan gaan we echt een feestelijke opening doen.” Met personeel uit Genemuiden, dat Van den Berg inmiddels heeft aangenomen. Van den Berg zelf, nu druk bezig met de inrichting, zal veel in de winkel aanwezig zijn.

Met die inrichting loopt hij aardig op schema. “Ik ben nu voor ongeveer driekwart klaar. Volgende week komt het echt aan op de laatste details.” Een van de dingen die al klaar zijn, is de koffiehoek. “Klanten kunnen hier een kopje koffie drinken, zo doen we dat ook in Zwartsluis.”

Een keuken lijkt ook aanwezig. Maar schijn bedriegt. “Veel mensen denken dat we ook keukens gaan verkopen”, lacht Van den Berg. “Maar dat doen we niet. We verkopen wel keukenapparatuur. We bieden een compleet witgoedassortiment. Wat we hier laten zien is gewoon een model.”

Schroeven en gereedschap zijn wel te koop in de winkel. “Dat wordt hier in Genemuiden wel meer verkocht, maar wij gaan door tot de grote maten”, vertelt de aanstaande filiaalleider, die zich toch een beetje zorgen maakt over de omwonenden.

“Voor hen is het nu wel vervelend. Veel dingen worden hier gebracht met vrachtwagens, op pallets. En er zijn telkens bouwvakkers. Maar de overlast is voorbij zodra we opengaan.” Dat onder de ‘omwonenden’ supermarkten zijn, stemt Van den Berg tot blijheid. “Wij versterken elkaar hier. Hun klanten zijn onze klanten en andersom.” Het parkeerterrein van de supermarkten is daarbij een voordeel. “Maar we hebben er zelf ook vier.”

Dat zijn er iets minder dan in Zwartsluis, maar daar is de winkel ook groter. “Het biedt ons flexibiliteit, dat we twee filialen hebben. Als hier iets niet loopt, dan gaat het weer terug naar Zwartsluis en vervangen we het door iets anders”, vertelt Van den Berg, die denkt dat het wel gaat lukken in Genemuiden.

De nieuwe winkel heeft ruime openingstijden. Van 7:00 tot 18:00 is de winkel doordeweeks geopend, op zaterdag van 8:00 tot 16:00.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500