Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Garriet Jan en Annegien naar Genemuiden

Geplaatst op: 14 januari 2016

Op donderdag 11 februari komen Garriet Jan en Annegien  op initiatief van SCEG en Stichting Welzijn De Meente een avond naar Genemuiden. Garriet Jan en Annegien: Wie kent ze niet?  Deze legendarische typetjes, ontstaan uit de pen van Hendrik van Heerde, komen 11 februari in de Stadskamp in De Meente in de vorm van sketches tot leven. De avonturen spelen zich vaak af in de omgeving van ‘Veno’, waar het vrolijke echtpaar woonde. Hun belevenissen werden onder andere beschreven in het Kamper Nieuwsblad en in diverse boekjes.

De geestelijk vader Hendrik van Heerde had trouwens een nauwe band met onze gemeente. Aanvankelijk werkzaam als ambtenaar in Zwartsluis en later als verslaggever voor ‘de Sluziger’ kende hij onze streek van haver tot gort. Die kennis van de streek combineert hij op humoristische wijze met ontwikkelingen in de eerste helft van de vorige eeuw (zoals de ritssluiting en de stofzuiger) en met de karakters van zijn hoofdrolspelers: Garriet Jan, gezegend met echte boerenslimheid, zijn vrouw Annegien en de ‘knieperige’ neef Hendrik Jan van de Beulakker.

Wie nu die personen eens “in levende lijve” wil meemaken is van harte welkom op 11 februari in de Meente, Dorus Rijkersstraat 2 te Genemuiden.

De avond begint om 19.30 uur. Na een pauze, waarin koffie en thee wordt aangeboden, volgt het tweede gedeelte. Naar verwachting zal omstreeks 21.30 uur de avond worden afgesloten. De kosten bedragen € 5,– per persoon en daar is de koffie bij inbegrepen.

Wie zeker wil zijn van een plek kan zich vooraf aanmelden bij Hans Mateboer, h.mateboer@hotmail.com of bij het zorgloket van de Meente.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500