Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Woody Passage: ouderwetse service in modern jasje

Geplaatst op: 18 januari 2016

Bram Trip (links) met John en Wim van Altena

Hubo, Altena Tweewielers en Bosch Bloemen vormen vanaf 28 januari de Woody Passage. Op die datum begint een knallend openingsweekeinde vol acties en aanbiedingen. En tegelijkertijd markeert de dag een terugkeer naar ouderwetse service. “De klant staat bij ons centraal en daarin gaan we heel ver”, zegt bedrijfsleider Bram Trip.

Waar hij nu nog werkt te midden van bouwvakkers en tijdelijke werkruimtes, hoopt hij vanaf eind januari veel klanten rond zich te hebben. Hij is ervan overtuigd dat het concept van drie winkels onder één dak gaat werken. “Onze zaken versterken elkaar. Kom je bij de Hubo binnen, dan ga je ook even bij Altena kijken. En ondertussen haal je een bloemetje bij Bosch”, legt Trip het eenvoudige deel van het concept uit.

Daarachter schuilt een veel diepere visie. De familiezaken Altena en Hubo van Dijk gaan voor veel service. “Mijn vader had de Woody en die stond bekend om zijn service. Niks was teveel voor de mensen. Dat is de basisgedachte achter onze formule”, vertelt Jan van Dijk, die even aanschuift bij het gesprek. Met zijn familie werkt hij binnen de Woody BV nauw samen met John Altena. Bosch Bloemen is ‘lid’, maar geen onderdeel van het bedrijf. “Iedereen blijft gewoon meedraaien: vertrouwde gezichten in een modern jasje.”

Trip legt ondertussen uit waarin die vergaande service straks zit. “Wij nemen iemand in dienst die mensen op alle mogelijke manieren helpt. Hij haalt voor Altena kapotte fietsen op, zodat klanten zich niet in alle bochten moeten wringen om een fiets in een auto te vervoeren. Maar hij kan ook een lekkende kraan verhelpen bij een oudere mevrouw. Is een buitenlamp kapot? Bel de Woody. Dat is wat we bedoelen met ouderwetse service.”

En daarbij moet een wisselwerking ontstaan met de winkel. Die voert buiten het moderne assortiment en uitstraling ook deels terug naar het verleden. “Het ambacht moet terugkeren in de winkel. Als je bij Altena binnenkomt, zie je eerst de werkplaats. Je ziet hoe Wim en John daar aan het werk zijn. En bij Hubo richten we een deel van de winkel in voor maatwerk”, aldus Trip. Uiteraard blijft het assortiment ruim en breed, ondanks dat beide zaken teruggaan in winkeloppervlak.

Volgende week presenteert Woody Passage op Genemuiden Actueel en in een papieren versie openingsacties. Ook daarbij staat service centraal. “Denk aan acties als ‘koop een kast en wij plaatsen hem gratis’, maar verder verklap ik niet veel. We hebben de komende week nog veel te doen om sfeer en beleving aan te brengen in onze winkels. Dan ben ik ervan overtuig dat we Genemuiden en de omgeving gaan verbazen en verrassen. Dit wordt echt een aanwinst voor Genemuiden.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500