Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
20 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Luisteren naar de psalmen

Geplaatst op: 22 januari 2016

Woensdag 27 januari is de eerste avond van de cursus: Luisteren naar de psalmen. Wie zich niet heeft aangemeld, is toch van harte welkom. De avond start om 19.30 uur en wordt gehouden in De Schakel.

De cursus wordt gegeven door Dr. A.E.M.A. van Veen-Vrolijk. Zij is Hebraïste en oudtestamentica. Werkzaam als auteur en docent Hebreeuws, Oude Testament en Jodendom. Ook is zij medeauteur van de Studiebijbel van het Centrum voor Bijbelonderzoek.

Over de avonden:

Velen zullen er één hebben…een geliefde psalm!

Er zijn heel veel verschillende soorten psalmen: lofpsalmen, klaagpsalmen, dankpsalmen, wijsheidspsalmen… Daar zal in deze cursus bij stil worden gestaan. Maar ook wordt de inhoud van de psalmen behandeld en wordt ingegaan op de verschillende psalmseries.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500