Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Overnachtingslocaties profiteren van dressuur

Geplaatst op: 22 januari 2016

Honderden ruiters, officials en teamleden zijn nog steeds in de manege van de Zwartewaterruiters. De meesten zijn een week in Genemuiden. En dat betekent dat de overnachtingslocaties in de regio ook profiteren. Veel aanwezigen overnachten in Hotel Zwartewater, maar ook de Zeediekhoeve en het Weidevogelhuus zitten vol. Anderen hebben zelf verderop in de regio een locatie gezocht.

Bij het Weidevogelhuus verblijven amazones uit België en Uruguay, vertelt Karin Pierik die vrijdagmiddag ook een kijkje nam in de manege. “Ze zijn begin deze week gekomen en blijven tot en met zondag. Het zijn enorme doorzetters. Echt bewondering voor deze sporters”, zegt Pierik.

Sporters die dichterbij Genemuiden wonen, kiezen er ook voor om hier te slapen. Frank Hosmar komt uit Hellendoorn, maar rijdt niet heen en weer. “Je wilt dichtbij je paarden zijn. Als daar iets mee aan de hand is, wil je snel ter plekke zijn”, vertelt de ruiter.

Ook vrijdagmiddag is het weer lekker druk in de foyer van de Zwartewaterruiters, waar bezoekers een prachtig overzicht hebben op de dressuurbaan en de inloopbak. Vanavond om 19.30 uur vindt de prijsuitreiking plaats en dat wordt volgens de organisatie een groot spektakel inclusief het spelen van de volkslieden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500