Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 april 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Feestelijke avond Vrienden van Oud Genemuiden

Geplaatst op: 25 januari 2016

Op donderdag 4 februari viert de Stichting Vrienden van Oud Genemuiden haar 40-jarig jubileum met een feestelijke publieksavond in de Meente. De Stichting bestaat dit jaar 40 jaar en dat is voor haar aanleiding tot het organiseren van een aantal bijzondere activiteiten: onlangs al de expositie rond de raadstafel, ‘tussen Prul en Pronk’ tijdens de Biestemærk, regelmatig de Stadsdichter en nu dus de jubileumavond.

De avond zal worden geopend door de klederdrachtgroep. Zij brengen een show waarin duidelijk zal worden getoond hoe vroeger niet alleen aan de kleding kon worden afgelezen of men arm of welgesteld was, maar ook of er rouw in de familie was en in grote lijnen ook wat men ging doen: werkkleding was heel anders dan het ‘opknappersgoed’!

Na de pauze krijgt de Taelkrink het woord. De Taelkrinkers gaan deze avond niet voorlezen, maar ze hebben een luchtig programma van sketches, liedjes en gedichten samengesteld. Enerzijds wordt daarin teruggekeken op de afgelopen 40 jaar, maar anderzijds worden er toekomstplannen in gemaakt, die uiteindelijk verrassend uitpakken. Dat allemaal met zo nu en dan een serieuze ondertoon, maar vooral veel humor! Het hele programma wordt natuurlijk in de streektaal gebracht en het inmiddels bekende duo Jan en Wout zorgt voor de muzikale omlijsting en begeleiding.

De avond wordt gehouden op donderdag 4 februari in zaal ‘De Stadskamp’ in de Meente (Dorus Rijkersstraat 2, Genemuiden) en begint om half acht. Zoals gebruikelijk is de toegang en de koffie gratis en is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500