Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Negen Genemuidenaren op de Weissensee

Geplaatst op: 25 januari 2016

Voor dinsdag 26 januari staat de Alternatieve Elfstedentocht voor toerrijders op de Weissensee weer op het programma. Uit Genemuiden is ook dit jaar weer een groep van rijders en belangstellenden afgereisd naar Oostenrijk. Als deelnemers voor morgen staan genoteerd: Jaap Beens, Driekus Beens, Hans van den Berg, Harry Breman, Jaap Doldersum, Arend Jan Kloosterman, Jan Jaap Naberman, Sanneke Naberman en Johan Wentink.

Mogelijk is oud-plaatsgenoot dokter Hanskamp ook van de partij. Vandaag hebben de rijders de baan verkend. Het ijs is van goede kwaliteit en het weer is helder en zonnig. Tot op heden vriest het ’s nachts matig, maar komen de temperaturen overdag inmiddels boven nul. Voor dinsdag wordt zelfs 5 graden boven nul verwacht. Dat zal invloed hebben op de ijskwaliteit, waardoor het schaatsen in de loop van de dag steeds zwaarder zal worden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500