Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Clubrecords en persoonlijke besttijden voor DEK-zwemmers

Geplaatst op: 1 februari 2016

DEK in Staphorst zwom zaterdag deel 3 van de Swimkick. De deelnemende verenigingen waren naast DEK: ZV Zwartsluis, Deltasteur, Steenwijk 1934, Zignea, Swol 1894, Zcu’78 en zv De Nieuwe Slag. Voor DEK namen 8 jonge zwemmers deel. Er werden 6 persoonlijke records gezwommen, Daphne Breurkes en Jasper Tuinman zetten elk 2 PR’s neer. Gefeliciteerd! De andere 2 PR’s waren voor Steijn Schutten en Lars Tuinbeek, waarbij de laatste met een bronzen medaille naar huis ging.
Tot slot zetten de zwemmers hun beste beentje voor in de estafette 4 x 25 meter schoolslag. Het team van Herniek van Dalfsen, Lotte Bakker, Jasper Tuinman en Nineke Siebert verdiende hier een vierde plaats en het team Steijn Schutten, Daphne Breurkes, Lars Tuinbeek en Saymira Roosberg werd derde. De grootste verbetering was voor Daphne; zij zwom de 50 meter vrije slag in 59.45.
Tegelijkertijd werd in Steenwijk de Regiosprint gehouden; allemaal wedstrijden van 50 meter, waarbij de uitkomsten bij elkaar geteld worden zodat per leeftijdscategorie de winnaars vastgesteld worden. Hier kwamen 24 DEK-zwemmers aan de start. Marianne Naberman (zilver), Jorgen Gerritsen (goud) en Robin van den Berg (goud) zwommen in de medailles. Gefeliciteerd!
Martijn Gerritsen zette 2 clubrecords, op de 50 meter schoolslag en de 50 meter vlinderslag. Daarnaast waren er 32  persoonlijke records, waarbij de grootste verbetering werd neergezet door Richard Ruijg op de 50 meter rugslag (36.32)
De totale uitslag van beide wedstrijden is te lezen op www.dekgenemuiden.com.
Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500