Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bel/Buurtbus goed alternatief voor Lijn 74

Geplaatst op: 2 februari 2016

Een aantal inwoners van Genemuiden en Kamperzeedijk gaat het plan voor een Bel/Buurtbus tussen Genemuiden en Kampen verder uitwerken. Die zou een goed alternatief zijn voor Lijn 74 op momenten dat die niet rijdt. In de nabije toekomst gaat de buslijn buiten schooltijden en in de zomervakantie veel minder rijden. Dit omdat de lijn niet rendabel is.

De provincie en de gemeente organiseerden daarom vorig jaar informatieavonden. Tijdens de eerste was er veel protest tegen het besluit. Een kleine groep aanwezigen wilde daarna wel verder praten in een tweede overleg. Toen was de sfeer constructief en kwamen er veel mogelijke plannen op tafel.

Een Bel/Buurtbus werd uiteindelijk als beste alternatief gezien. In dorpen als Wilsum en Zalk hebben bewoners daar al goede ervaringen mee opgedaan. De gemeente Kampen wil bij de plannen betrokken zijn, omdat het nieuwe vervoersmiddel misschien ook een rol kan spelen binnen de gemeentegrenzen van Kampen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500