Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Volle’ jamsessie gratis toegankelijk

Geplaatst op: 6 februari 2016

d’ Overtoom ontwikkelt zich tot het Paradiso van Zwartewaterland. 30 Januari was daar het nu al legendarische afscheidsconcert van Beatfish en op 13 februari verzamelt zich een keur aan Genemuider muzikaal talent voor een jamsessie. Muzikanten, zangers en zangeressen brengen dan een wisselend repertoire ten gehore in allerlei verschillende stijlen van gospel tot stevige rock ’n roll.

Geen gelikt programma waarvoor de artiesten weken hebben gerepeteerd, maar spontaan gevormde combinaties die, nadat een keuze is gemaakt uit wat aangedragen nummers, volstrekt vertrouwen op elkaars muzikale talent. Het belooft dus voor de muzikanten een uitdagende avond te worden, maar toch vooral een avond vol plezier rond hun gedeelde passie, de muziek…

De animo onder muzikanten voor deze avond was zo groot dat SCEG op enig moment heeft moeten besluiten een ‘artiestenstop’ door te voeren. Jammer enerzijds, want naderhand dienden zich nog een aantal verrassende muzikanten aan, die ook zeker een verrijking voor de avond zouden zijn geweest. Maar tegelijkertijd is dit ook een eerste indicatie dat het mogelijk niet bij deze ene jamsessie zal blijven.

Dat vervolg hangt natuurlijk ook af van de publieke belangstelling; hoewel de avond er ook vooral is voor de muzikanten, wordt de sfeer, in de altijd al gezellige kantine van d’Overtoom, ook voor een groot deel bepaald door het aanwezige publiek. Om de entree zal men het niet hoeven laten, want de toegang tot deze avond, die om half negen begint, is gratis.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500