Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Super Bowl (column Nick Hoekman)

Geplaatst op: 7 februari 2016

Vannacht is de finale van de Super Bowl. Kent u dat, de Super Bowl? Niet te verwarren met de vruchtenbowl, die elke willekeurige oma tijdens de feestdagen op tafel tovert. Super Bowl is de Amerikaanse variant op de Champions League, maar dan met mannen in beschermende kleding en ze mogen de bal ook nog in hun handen pakken, anders kunnen ze niet winnen. Het doel is ook veeeeeel groter dan bij het gewone voetbal, en er staat ook geen keeper in, anders kunnen ze niet winnen. Amerikanen doen altijd een beetje arrogant tegenover andere landen.

Want, ja, dat zijn ze, arrogant. En eerlijk, de BigMac, daar mogen ze best trots op zijn. Ere wie ere toekomt, maar qua sporten zijn ze net een tikkie te arrogant. Ze willen iedereen doen geloven dat ze het beste sportland ter wereld zijn. Terwijl dat eigenlijk best meevalt. Ze zijn vooral heel goed in sporten die verder niemand serieus neemt, óf die ze zelf hebben uitgevonden. American Football is hier dus een prima voorbeeld van. Gewoon nergens in kunnen uitblinken, en dan maar een eigen sport uitvinden. Knap. American Football is het Fierljeppen van de VS. En ja, er zijn best wat Amerikaanse sporters die het wel aardig deden. Michael Jordan, Tiger Woods, de gezusters Williams, allemaal prima. Lance Armstrong zou hier ook tussen gepast hebben, maar die gozer heeft intussen zoveel uit de doping pot gesnoept, die geeft ondertussen licht in het donker. Een fietsend fluorescerend breekstaafje.

Amerika is namelijk een van de meest geschifte landen van de wereld. Het is een beetje stuivertje wisselen met Noord-Korea, welk land het meest gestoord is. Dat is ook de reden waarom er altijd spanningen heersen tussen Amerika en Noord-Korea, ze lijken te veel op elkaar. Je moet beide landen zien als twee kinderen op de achterbank van een auto tijdens de lange rit over de route du Soleil, met als eindbestemming de Spaanse Costa’s. En om zich te vermaken is er maar één discman/Ipad/Ipod aan boord. De kans dat de een, de ander met een discman/Ipad/Ipod de hersenpan in gaat slaan, is zeer frequent aanwezig. Alleen dreigen deze landen elkaar niet met MP3 spelers om zeep te helpen, maar met nucleaire meuk zoals atoomraketten en waterstofbommen. En dat zijn dus onzinnige dingen, want op kernwapens kun je geen MP3’s afspelen.

Voor een land wat bekend staat om haar westerse beschaving, is Amerika vreselijk conservatief. Op het preutse af. Elke blote tepel die toevallig op Instagram of Facebook tevoorschijn komt, wordt verwijderd. Het homohuwelijk is nog heel lastig, maar je kunt overal wel heel simpel aan een wapen komen om een bloedbad aan te richten. Eigenlijk is Amerika een uit de kluiten gewassen versie van Staphorst. Maar dan met meer arrogantie.

En met Donald Trump als lokale Kim Jong-Un.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500