Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Camperplaats en mogelijk brug bij de Koppel

Geplaatst op: 9 februari 2016

De nieuwe parkeerplaats bij de Koppel is straks ook te gebruiken als evenemententerrein. Bovendien is er ruimte voor mensen die er in een camper willen overnachten. Dat blijkt uit het voorstel van het college van B en W. Bij de Koppel komt parkeergelegenheid met 77 parkeerplaatsen in een groene omgeving. De klus wordt dit jaar afgerond. Daarnaast heeft de gemeente de wens om een brug aan te leggen, zegt wethouder Speksnijder. De bermsloot wordt dan doorgetrokken naar de sloot die naast de huidige weg ligt. Speksnijder benadrukt wel dat het om een ‘wens’ gaat. “Maar het lijkt kansrijk”, vertelt hij.

In het plan zijn naast het aanleggen van een parkeerplaats en camperplaatsen ook het doortrekken van de Bermsloot tot aan de weg meegenomen. Daarnaast wordt de toplaag van de skeelerbaan vervangen en het pomphuis verplaatst. Tevens wordt er een welkomstbord geplaatst met toeristische informatie en de route richting het centrum.

Voor aanleg van de Groene Entree wordt een deel van de bomen gekapt. Wethouder Arie Speksnijder: “Om de parkeerplaats aan te kunnen leggen, is het noodzakelijk dat een deel van de bomen wordt gekapt. Hier komt kwalitatief mooi groen voor terug. De werkgroep ontwikkelt hiervoor nog een plan. De bomenrij die nu langs het pad van de begraafplaats staat, blijft.”

Dit project is succesvol voorgedragen bij het  Nationaal Landschap als een project Groen Blauwe poort; een verbindingselement tussen het heden en het verleden. Voor dit project heeft de provincie vanuit het Nationaal Landschap een subsidie van € 125.000 beschikbaar gesteld. Wethouder Arie Speksnijder: “Vroeger was dit de overgang van stad naar platteland. De biezensnijders kwamen hier terug vanaf de velden en werden opgewacht door hun gezin. Het gaat hier om het visualiseren van de overgangsfunctie die dit gebied vroeger had.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500