Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Jerney van Dam opent nagelstudio in oude bakkerij

Geplaatst op: 11 februari 2016

Ze zit in het oude pand van bakker Jacob Verhoek, maar binnen doet niets meer denken aan die historie. Volgende week opent ze officieel haar nieuwe onderkomen: Nagelcenter Jerney van Dam is verhuisd van het Jaagpad naar de Langestraat. “De oude locatie was echt te klein geworden en toen kwam dit op ons pad. Een perfecte combinatie van wonen en werken”, zegt Van Dam.

Zij is geboren in Hasselt, maar woont al vanaf haar vijftiende in Genemuiden. Na een periode bij het Openbaar Ministerie is ze zelfstandig ondernemer. “Dat heb ik eigenlijk altijd al gewild, hoewel niet specifiek in deze branche. Na een reorganisatie bij het OM besloot ik de stap te wagen en opleiding tot nagelstyliste te volgen. Vijf jaar terug begon ik vervolgens aan het Jaagpad.”

Dat deed ze in een ruimte van drie bij drie meter. Vooral bij voetbehandelingen was dat niet ideaal. En ze kreeg het ook steeds drukker. “Niet alleen met klanten uit Genemuiden, maar ook uit Zwartsluis, Zwolle en andere plaatsen komen mensen hier. Via mond-tot-mondreclame. Ik lever denk ik kwaliteit en neem de tijd voor mensen. En de prijs is goed. Regelmatig werk ik ook op locatie, bijvoorbeeld voor groepen vriendinnen of bij mensen die even de deur niet uit kunnen.”

Ze is bovendien een allrounder. In tegenstelling tot sommige andere nagelspecialisten verzorgt ze ook voeten. “En ik help nagelbijters. Zowel mannen als vrouwen. Met een gerichte aanpak kun je daar echt vanaf komen. Verder heb ik speciale paraffinebaden. Die werken goed tegen droge handen en kloven. Door de warmte krijg je een soort kaasvet om je handen en dat werkt helend.”

Samenwerking vindt Van Dam ook belangrijk. Ze organiseert bijvoorbeeld regelmatig speciale kinderdagen. “Dan werk ik samen met een haarstyliste. Zij vlecht dan de haren en ik maak de nagels mooi. Ook met een kapper uit Genemuiden werk ik graag samen. Voor leuke initiatieven sta ik altijd open.”

Volgende week vrijdag opent ze haar zaak. Een dag later is het Stoepverkoop en is iedereen welkom. Ook nu is ze overigens al geopend. “We moeten de komende week nog wel veel dingen op de juiste plek zetten, maar ik merk nu al dat dit een goede locatie is. Mensen komen spontaan binnen om producten of een cadeaubon te kopen. Ik ben kortom heel blij met deze stap.”

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500