Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Dorcaswinkel wordt groter

Geplaatst op: 17 februari 2016

Op 20 februari bestaat de Dorcaswinkel Genemuiden officieël 1 jaar. “En wat een fantastisch jaar hebben we achter de rug. Veel bruikbare spullen, meubels en kleding zijn het afgelopen jaar van eigenaar verwisseld met als resultaat € 120.000,- voor het project Kinderontwikkeling”, zegt Marja Vermaning van Dorcas.

”En wat is er hard gewerkt door onze 76 vrijwilligers en 15 klussers en chauffeurs. Om stil van te worden. Intussen staan we in de winkel alweer voor een nieuwe uitdaging. Het creëren van 200 m2 extra winkelruimte. Het kan zijn dat we vanwege deze verbouwing begin maart een dag dicht zijn, houdt hiervoor onze website www.dorcaswinkelgenemuiden.nl in de gaten.”

Inmiddels is het project voor 2016 bekend. Komend jaar gaan we ons richten op ontwikkeling van Romakinderen in Albanië.  Dorcas is vanaf de jaren 90 actief in Albanië. Sindsdien heeft Dorcas, in samenwerking met de Albanese overheid, onder meer 18 dorpen voorzien van schoon en stromend water, 14 basisscholen gerenoveerd in de bergen rondom Korca. En de allerarmsten in die regio voorzien van kleding, voedsel en toegang tot sociale activiteiten. Verder is de medische zorg voor Romagezinnen verbeterd en hebben mensen in en rondom Korca meer kansen op de arbeidsmarkt doordat ze in de gelegenheid gesteld zijn een praktijkopleiding te volgen. Doel van project 5797 is scholing en een beter toekomstperspectief voor 45 kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar uit zeer arme Roma en zigeunergezinnen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500