Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

PvdA wil woonwensen in kaart brengen

Geplaatst op: 17 februari 2016

PvdA Zwartewaterland wil de woonwensen van huurders en kopers boven water krijgen. Daarvoor houdt de partij op 22 februari een avond waarbij de aanwezigen met elkaar in gesprek gaan over wonen in Zwartewaterland. “Wij hebben het gevoel dat gemeente en Wetland Wonen die behoeftes niet helemaal helder hebben”, zegt fractievoorzitter Astrid Dijkstra.

Of dat gevoel klopt, kan ze niet met zekerheid zeggen. “Vorig jaar zijn wij in gesprek geweest met Wetland Wonen. De organisatie stelde toen dat er geen wachtlijsten zijn en dat de woonsituatie in Zwartewaterland goed is. Ook recent verscheen hierover nog een bericht in de plaatselijke pers. Toch horen wij van inwoners, onder meer tijdens onze wijkbezoeken, wel eens andere geluiden. Vandaar dat wij de situatie meer in kaart willen brengen.”

Die wens heeft ook te maken met de zogenoemde prestatieafspraken die gemeente en woningcorporaties dit jaar voor het eerst moeten maken. En de PvdA heeft ‘best wat zorgen’ op het gebied van wonen. “Ook Zwartewaterland moet terecht meer vluchtelingen opvangen. Daarvoor moeten voldoende woningen zijn, maar tegelijkertijd mag dat niet betekenen dat de huidige inwoners lang moeten wachten. Als dat wel gebeurt, moet je naar nieuwe locaties kijken”, geeft Dijkstra een voorbeeld.

Ze noemt ook een mogelijk gebrek aan betaalbare huisvesting voor jongeren. “Als zij niet in onze gemeente terecht kunnen, vertrekken ze en zie je ze nooit meer terug. Ook woonruimte voor speciale doelgroepen vinden wij belangrijk. Denk aan initiatieven als de Knarrenhof, maar ook onderdak voor cliënten van zorginstellingen. De woningmarkt vraagt steeds meer om maatwerk en wij vragen ons af of gemeente en Wetland Wonen daarvoor voldoende aandacht hebben.”

Maar bovenal wil de PvdA van huurders en kopers weten waaraan zij behoefte hebben. Dan is duidelijk of de zorg van de partij wel of niet terecht is. Ook kan de partij zich dan politiek hard maken voor bepaalde wensen. De ‘woonavond’ is op 22 februari in Gebouw Linksaf aan de Prinsenstraat in Hasselt. Aanvang 20.00 uur. Ook buiten die dag om zijn wensen en suggesties uiteraard van harte welkom.

Voor vragen of reacties: Astrid Dijkstra, fractievoorzitter, 06 – 4233 5924, a.dijkstra@zwartewaterland.nl

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500