Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

EGSV-trio pakt zilver bij Overijsselse Kampioenschappen

Geplaatst op: 21 februari 2016

Pien, Ashley en Noëlle van EGSV pakten zilver bij de Overijsselse Kampioenschappen Acrogym. Zes teams van de Genemuider vereniging plaatsten zich bovendien voor de districtsfinale.

De Overijsselse Kampioenschappen Acrogym werden in Rijssen georganiseerd door de KNGU. EGSV wist zich met alle 8 E/D-niveau teams te plaatsen voor deze wedstrijden.

De ochtend begon erg vervelend voor het trio Lindy van Dijk, Maran Eenkhoorn en Nena de Lange. Maran was geteisterd door een ernstige griep. Zelfs zo heftig dat zij meerdere keren flauw viel van de pijn. Ze is wel afgereisd naar Rijssen, maar deelnemen aan de wedstrijd was te risicovol. Voor hun eindigde hier dan ook op een heel vervelende manier het acroseizoen.

Twee andere trio’s op E-niveau senioren bleven er over van EGSV.  De trio’s Diede Pleijsier, Noa Eenkhoorn en Maaike Kleine en Lauren Landsman, Germaine van Dalfsen en Britt Visscher presteerden gelukkig goed. Op een paar kleine schoonheidsfoutjes na verliepen de oefeningen vlekkeloos. Het trio Diede, Noa en Maaike werd dan ook met een score van 25,25 keurig 6e. het trio Lauren, Germaine en Britt eindigden net daarboven op een 5e plaats met een score van 25,50.

Met dit goede resultaat plaatsen deze twee teams zich voor de districtsfinale.

In dezelfde ochtendwedstrijd was het ook de beurt aan het E senioren Duo Laura Heij en Ronja Kubbenga. Helaas was ook Ronja getroffen door de griep, maar ze bikkelde door en heeft haar oefening wel kunnen turnen. Helaas was de griep wel te merken tijdens de oefening en lieten ze daardoor een paar steken vallen. De oefening werd beloond met een score van 24,70, een 11e plaats, wat helaas niet voldoende is voor door automatische doorstroming. Voorlopig staan zij als 1e reserve op de lijst.

In de tweede wedstrijdronde was het de beurt aan de D junioren trio’s en duo’s. In beide categorieën heeft EGSV twee acroteams welke allebei goed hebben gepresteerd. Het duo Nina Naberman en Ester Eenkhoorn scoorden voor hun oefening 25,40. Dit bleek voldoende voor een vierde plaats en doorstroming naar de districsfinale. Het trio Pien Feenstra, Ashley Jager en Noëlle ten Hoeve hebben bij de plaatsingswedstrijden al laten zien dat ze bij de top van de regio horen en ook in Rijssen lieten ze dat weer zien. Met een strakke oefening verbaasde ze de jury en hunzelf! Ze scoorden een mooie score van 25,95 en verdienden daarmee een hele mooie zilveren medaille. Uiteraard plaatsen ook zij zich voor de districsfinale.

In de laatste ronde, aan het einde van een lange dag was het de beurt aan de twee D-niveau senioren trio’s van EGSV. Marlot Doornwaard, Inge Thiele en Jenice van Dijk lieten een goede oefening zien en werden met een score van 25,60 keurig 7e. Het team Famke Timmerman, Marilyn Jager en Sharon Bergman deed daar nog een klein schepje bovenop en werden met een score van 25,80 zelfs 5e! Een hele knappe prestatie in een sterk deelnemersveld. Ook deze twee teams plaatsen zich voor de districtsfinale op 19 maart te Hellendoorn.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500