8 mei 2024 t’ Olde Staduus

Ruutvoorn laat koploper zweten

Geplaatst op: 21 februari 2016

In het sportcentrum van Landstede waren er zaterdag maar zes dames aan de kant van Ruutvoorn aan het warmlopen. Alita Bakker zat nog even op de blessurebank en Marloes Winter en Iris Hoekstra kwamen halverwege de tweede set aanschuiven vanwege een westrijd met meisjes A. De selectie was dus allesbehalve groot. Toch wist Ruutvoorn het VC Zwolle lastig te maken. Met name in de eerste twee sets lagen er kansen. Na een goede servesserie van Geerke van der Haar wist Genemuiden op een 10-5 voorsprong te komen. Jammer genoeg waren er aan Zwolse zijde meerdere dames die een kleine serie wisten te maken en miste Ruutvoorn juist een aantal serves.

Coach Gerry Smit had de thuiswedstrijd nog eens goed bekeken en mede daardoor wist Ruutvoorn goed te anticiperen op het spel van Zwolle. Op een stand van 21-21 wist Zwolle zich los te maken van Ruutvoorn en zo werd de eerste set verloren met 25-22

In de tweede set was de serves van Ruutvoorn stabieler en aanvallend wisten de dames het sterke blok te omzeilen. Marlon Verhage en Suzanne Boschman zorgden aanvallend voor meerdere putnjes. Zo werd het stuivertje wisselen en was het nu winst voor Genemuiden 25-21

In de derde set wist Zwolle echt een tandje bij te zetten. Ruutvoorn kwam passend onder de druk te staan en zo werden de aanvallen meer voorspelbaar. Het Zwolse blok profiteerde van deze voorspelbaarheid en in niet al te lange tijd was de derde set een gegeven. Met 25-13 was het nu Zwolle die de regie weer in handen had.

In de vierde set liet Ruutvoorn zien nog niet gebroken te zijn. Tot 11-11 kon het aanhaken, maar daarna bleef VC Zwolle steeds een paar punten voor. Genemuiden bleef met onder andere goede tactische ballen haar punten halen. Maar ook VC Zwolle had oog voor het gat in de verdediging van Ruutvoorn. Zo bleef het spannend maar het was toch echt de koploper die na afloop van de westijd vier punten kon bijschrijven. 25-21 werd het in de laatste set.

Ruutvoorn speelt pas 12 maart weer en maakt dan in een reeks van 7 wedstrijden de competitie af. 12 en 19 maart ontmoeten ze de nummers 11 en 12 en dan komt het er echt op aan. Want het wordt aardig spannend zo onder in de competitie.