20 april 2024 t’ Olde Staduus

Sportclub 2 sterk in gelijk spelen

Geplaatst op: 22 februari 2016

Sc Genemuiden 2 hervatte de competitie vorige week zaterdag in Noordscheschut. De mannen van Roeland en van der Vreugde waren gewaarschuwd want traditioneel heeft het team het altijd lastig in Noordscheschut, zo ook deze zaterdag. Binnen 10 minuten lag de 1-0 in het netje na slecht ingrijpen op het middenveld en verdediging kon de middenvelder alleen op doelman Riezebos af en ronde bekwaam af, Genemuiden herpakte zich snel en kwam steeds beter in het spel. De wedstrijd was 25 minuten onderweg en Harald van Dijk gaf een goede steekbal op Sander Lensen die binnen de beruchte lijnen werd neergelegd, Harm Roeten ging achter de bal staan en klaarde dit klusje 1-1, dit was tevens ook de ruststand ondanks nog de nodige kansen voor Sportclub 2.

De 2e helft kunnen we heel kort over zijn, deze was amper begonnen of Genemuiden 2 keek alweer tegen een achterstand aan 2-1. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht en bij de 2e paal kon de centrale verdediger van de Schutters rustig binnen tikken. Genemuiden 2 kwam hierna niet meer in de wedstrijd en speelde vooral tegen zichzelf. Minuut 93 tikte aan en Riekelt Nentjes kreeg de bal aan de rechterkant trok naar binnen en haalde daarna verwoestend uit met zijn linkerbeen 2-2. De goed leidende scheidsrechter floot erna direct af en Genemuiden mocht blij zijn met een punt.

Zaterdag 20 februari gingen de mannen naar het voormalig eiland Urk, De strijd om de 3e plek werd om 12:15 los gebarsten, Genemuiden leek in het begin niet bij de les want doelman Erwin Henniphof moest direct al handelend optreden en voorkwam zo de achterstand. Hierna ontstond er een boeiend gevecht met 2 aanvallend ingestelde teams, de beide ploegen streden voor elke meter en probeerden voetballend de 16 meter te bereiken wat sporadisch lukte omdat de beide defensies bijna niets weg gaven. Net voor rust leek Genemuiden 2 op voorsprong te komen, na een goede individuele actie van Frank Kuurman kon Sander Lensen net niet genoeg kracht achter de bal geven waardoor de keeper van Urk de bal klem vast pakte. De heren gingen dan ook rusten met een 0-0 ruststand.

De 2e helft werd er gestreden voor elke meter door beide teams en was er af en toe van goed voetbal geen sprake, Urk kreeg een corner in de 60e minuut en van dichtbij ranselde een speler van Urk de bal hoog in het doel 1-0 zo keek Genemuiden weer tegen een achterstand aan maar de jongens rechten zich de rug en kwamen niet veel later op gelijke hoogte, na een assist van doelman Erwin Henniphof lopte Frank Kuurman de bal beheerst over de uitkomende keeper van Urk 2. 5 minuten voor tijd kon eerst Niek Beens en daarna Sijmen Jansen de wedstrijd beslissen maar beide keren kwam de keeper van Urk als winnaar uit de strijd, Ook Erwin moest nog een keer kordaat optreden om een achterstand te voorkomen. Na 94 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en floot bij 1-1 af.

Het ene gelijkspel is het andere niet, de complimenten voor de ploeg die vandaag geknokt en gestreden hebben voor een goed resultaat alleen door de vele gelijke spelen 5 tot nu toe, zijn de koplopers uit het zicht geraakt Acv op 11 en Flevo Boys op 10 punten gaan uitmaken wie zich de kampioen van deze klasse mag noemen of laten deze 2 teams zich toch nog verrassen en komen Urk en Genemuiden als nog terug. Genemuiden 2 heeft nu een week rust en dan gaat de strijd om de 3e periode losbarsten tegen Olde Veste 2 op 5 maart om 12:15, ook zit het team nog bij de laatste 16 in beker zodat er nog een mooi slot in kan zitten.

De balans tot nu toe: Gespeeld: 14 wedstr. Winst:7x Gelijk 5x Verlies: 2x