Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
25 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester bezoekt 95-jarige mevrouw Van Dalfsen

Geplaatst op: 25 februari 2016

Foto Jan van Kleef

Gerrie van Dalfsen-Evink is vandaag 95 geworden. Ze kreeg onder meer burgemeester Bilder op visite. Die kwam mevrouw persoonlijk feliciteren.

Op 25 februari 1921 werd Gerritje Evink geboren in Wilsum. Zij groeide daar op als oudste in een gezin van 10 kinderen. Na een aantal jaren verhuisde de familie naar Oldebroek. Gerrie hielp mee in de huishouding en ging ook wel bij andere gezinnen helpen. Zij was altijd al handig met naald en draad.

Gerrie trouwde in 1943 met Wouter van Dalfsen. Het echtpaar kreeg 7 kinderen, een aanzienlijk aantal kleinkinderen en ook achterkleinkinderen.

Gerrie hielp veel mee in de vee-verloskunde praktijk van haar man. Ze wist Wouter overal te vinden als hij ergens met spoed werd verwacht. Door de veehouders werd haar medewerking dan ook zeer gewaardeerd. Daarnaast runden zij samen een filiaal van een landbouwvakhandel. Naast de zorg voor het gezin en de huishouding had Gerrie dus altijd genoeg om handen.

Gerrie is nog graag actief. Stilzitten komt niet voor in haar woordenboek. Ze begint de dag met het lezen van de krant. Verder doet ze nog licht huishoudelijk werk en kookt ze nog gedeeltelijk zelf. Gerrie mag graag haken en speelt af en toe nog op het orgel. Mede dankzij de hulp en de aandacht van haar familie  heeft zij het nog heel goed naar de zin in haar woning aan Het Haverland in Genemuiden.

Haar verjaardag viert zij voornamelijk met de kinderen. De kleinkinderen zullen vast wel om beurten eens binnen vallen. Het kan nu eenmaal niet meer allemaal tegelijk.

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “Burgemeester bezoekt 95-jarige mevrouw Van Dalfsen

 1. nicolet schreef:

  oma van harte gefeliciteerd mooi stukje in de krant nog wel met de burgemeester.zo gauw ik beter ben komen we langs dikke kus liefs nicolet

 2. henri heutink schreef:

  ook van harte gefeliciteert,en nog bedankt voor de vele vele snoepjes,groeten van de sas

 3. Fam.K.Hammer. schreef:

  Van.Harte
  Gefeliciteert
  Met je verjaardag

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500