Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK-zwemmers laten 31 persoonlijke records sneuvelen

Geplaatst op: 29 februari 2016

De Eerste Kolk zwom zaterdag in zwembad De Vrolijkheid deel 4 van de Regio C-competitie. Verschillende verenigingen uit Regio Oost gaan samen per poule een Competitie aan. DEK zwemt in afdeling C, poule 6 en heeft 5 van deze wedstrijden op de agenda staan. Er is een promotie/degradatie aan verbonden. In het bad ontmoeten we de verenigingen: Hatto-Heim uit Hattem, De Nieuwe Slag uit Staphorst, Hokseberg uit ’t Harde en De Houtrib uit Lelystad.

Er kwamen 38 DEK-zwemmers aan de start die goed waren voor 31 persoonlijke records. De grootste verbeteringen (meer dan 110 %) waren voor Andrea van Dalfsen (100 meter schoolslag), Maritha de Jager (100 meter wisselslag), Sophie Leusink (100 meter wisselslag) en Lars Tuinbeek (100 meter vrij) Ruben Beens  zwom twee clubrecords (200 meter vrije slag  en 100 mtr rugslag), Jorgen Gerritsen zwom ook twee clubrecords (50 meter vrije slag en 100 meter schoolslag) en Martijn Gerritsen zwom een clubrecord op de 200 meter vrije slag.

Bij de estafettes waren zowel de dames ( Demi Visscher, Sophie van Someren, Marianne Naberman en Lisanne Kanis) als de heren (Thon Naberman, Jorgen Gerritsen, Martijn Gerritsen en Ruben Beens) goed voor een eerste plaats op de 4 x 100 meter vrije slag. Op de individuele nummers zwom DEK 17 maal naar een eerste plaats, 12 maal naar een tweede en 8 maal naar een derde plaats. De volgende zwemmers zwommen op de individuele nummers meermalen in de prijzen: Frank Beens (2 x 2e), Ruben Beens (2 x 1e, 1 x 2e) Robin van den Berg (2 x 1e), Jorgen Gerritsen (2 x 1e), Marijn Gerritsen (2 x 2e , 1 x 1e), Edwin Kanis (3 x 3e), Lisanne Kanis ( 2 x 1e), Isa Koobs (1 x 1e, 1 x 3e), Marianne Naberman (3 x 1e) , Thon Naberman (1 x 1e, 1 x 2e),  Laurens van der Pligt (2 x 2e),   Naomi van der Sluis (1 x 2e, 1 x 1e) en Sophie van Someren (1 x 1e, 1 x 2e), Demi Visscher (2 x 2e). Nog niet genoemd, maar ook het vermelden waard: Lennard Beens en Lara Tuinman zwommen twee PR’s.

De totale uitslag van de wedstrijd is te lezen op www.dekgenemuiden.com.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500