Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Nieuwe inzameling voor Voedselbank

Geplaatst op: 28 februari 2016

Vrijwilligers van de Voedselbank Zwartewaterland houden op zaterdag 5 maart a.s. van 9.00 tot 17.00 uur een inzamelingsactie van houdbare voedselproducten bij de supermarkten in Zwartewaterland. Inzamelingsacties zijn hard nodig! Er blijft een groeiende groep gezinnen, die zich buiten hun schuld, gedwongen zien deze zware stap te nemen om een beroep te doen op de Voedselbank.

Daarbij komt ook nog, zoals u misschien heeft gelezen en beelden gezien op de televisie, de toename van een aantal vluchtelingen. Ook de gemeente Zwartewaterland moet daarin zijn verantwoordelijkheid nemen. Een gevolg hiervan is dat dit leidt tot extra vraag naar voedselpakketten. Daardoor kan de Voedselbank de aanvragen steeds moeilijker aan. Het beschikbare voedsel moet over een nog steeds groeiende groep worden verdeeld. Supermarkten en voedselfabrikanten echter bewaken steeds scherper hun voorraden, waardoor er minder beschikbaar komt voor de Voedselbanken. Om komende tekorten aan te vullen is deze actie weer op touw gezet.

Het gaat hierbij om houdbare producten zoals: pasta’s, rijst, meel, blik- of potgroenten, thee, suiker, pindakaas, jam, hagelslag en bak- en braadproducten in een fles. Om u als klant van de supermarkt niet te lang bezig te houden, delen vrijwilligers van de Voedselbank bij de ingang van de supermarkten, de Boni en de Emté in Hasselt, de Boni en de Albert Heijn in Genemuiden en de Coop in Zwartsluis, flyers uit met daarop de benodigde producten. U kunt dan, als u daar voor open staat, één of meerdere van deze producten kopen en die inleveren bij de vrijwilligers van de Voedselbank bij de uitgang.

Ook bestaat de mogelijkheid om i.p.v. producten een gift te doen in daar voor bestemde bus. Bent u deze dag toevallig niet in de gelegenheid om wat extra boodschappen te doneren, maar wilt u toch iets geven? Overweegt u dan een financiële donatie op het rekeningnummer NL63 RABO 0161 0577 21 van de St. Voedselbank Zwartewaterland. De vorige keer hebben wij gezien wat een dergelijke actie in Zwartewaterland doet. Het werd een groot succes. Mogen wij, als vrijwilligers van de Voedselbank, op u rekenen om van deze actie weer een succes te maken?

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500