Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
9 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Natuurcursus begint dinsdag

Geplaatst op: 5 maart 2016

Een open landschap met weidse luchten… het lijkt wel of de polders rond Genemuiden  onveranderlijk zijn. Maar oudere plaatsgenoten weten te vertellen over planten, die je nu niet meer aantreft, over vogels, zoals de kemphaan, die elk jaar zeldzamer worden. Over dat landschap en die vogels gaat het bij de cursus die SCEG samen met Vogellust en de werkgroep Weidevogelbeheer organiseert op drie woensdagavonden, dinsdag 8 maart,  woensdag 23 maart en woensdag 6 april van 20.00 tot 22.00 uur.

De eerste beide lezingen worden verzorgd door de heer Teunissen uit Diepenveen en de derde door Ruben Kluit van Natuurmonumenten. Drie avonden, waarbij de eerste vooral zal gaan over weidevogels en hun bedreigingen, de tweede over zang- en roofvogels en de derde avond zal het landschap, en dan vooral het Vogeleiland en het Zwarte Meer, centraal staan. Zo dichtbij, maar wat weten we er eigenlijk van? Na de drie cursusavonden volgt nog één, mogelijk zelfs ook nog een tweede excursie, op zoek naar weidevogels en/of naar het Vogeleiland onder begeleiding van Natuurmonumenten. De kosten voor de drie cursusavonden bedragen € 25,= en dat is steeds inclusief een kop koffie. Voor de excursies dient afzonderlijk te worden betaald. Het aantal deelnemers aan de excursies zal ook steeds beperkt zijn.

De cursus vindt plaats in ‘d’ Olde Soldoat’ aan de Oosterbrugweg. Aanmelden voor deze cursus per mail bij: harrierietman@hotmail.com. Voor meer informatie kunt u bellen met: Harrie Rietman 038 3855047

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500