Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel kratten voor Voedselbank

Geplaatst op: 5 maart 2016

Omdat er nog steeds een grote groep Zwartewaterlanders is die moeite heeft elke maand rond te komen, werd er afgelopen zaterdag weer een inzameling gehouden bij vijf supermarkten in Zwartewaterland. De deelnemende supermarkten, in Hasselt de Boni en de Emté, in Genemuiden de Boni en Albert Heijn en in Zwartsluis de Coöp, werkten enthousiast mee door ervoor te zorgen dat er genoeg voorraad was.

De voedselbanken helpen de armste gezinnen door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Bij binnenkomst in de winkel kreeg het winkelend publiek een flyer uitgereikt, waarop de benodigde producten stonden. De vrijgevigheid van de inwoners van Zwartewaterland zorgde ervoor dat de actie een groot succes werd en daaruit blijkt ook maar eens weer de betrokkenheid van de inwoners van Zwartewaterland bij het werk van de voedselbank en met de gezinnen die hier noodgedwongen gebruik van moeten maken.

Bijna alle klanten namen wel een aantal producten mee in hun winkelkarretje naar de kassa. Nadat ze hun boodschappen afgerekend hadden, konden ze de te doneren artikelen overhandigen aan de vrijwilligers van de voedselbank die alles in kratten inpakten. Aan het eind van de dag bleek dat er royaal geschonken is door de plaatselijke bevolking. Er zijn maar liefst zo’n 180 kratten gevuld met allerlei producten, zoals pasta’s, rijst, meel, blikgroenten, bak en braadolie en pindakaas. Met een opbrengst van in totaal € 765,- werd er ook royaal gedoneerd in de collectebussen. Wij willen iedereen dan ook heel hartelijk bedanken voor zijn of haar bijdrage aan dit geweldige resultaat, laat de organisatie aan het eind van de dag weten.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500