Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
29 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bestevaer nu ook officieel veilig en schoon (video)

Geplaatst op: 14 maart 2016

Dennis Mooiweer neemt keurmerk in ontvangst.

“We waren al veilig en schoon hoor…”, glimlacht Dennis Mooiweer van Zwembad Bestevaer. Maar sinds maandag is dat ook officieel erkend door de Stichting Zwembadkeur. Die reikte maandag het keurmerk Veilig & Schoon uit aan het personeel van het zwembad. De zwembaden in Hasselt en Zwartsluis volgen vermoedelijk dit jaar nog.

Voor een zwembad is het keurmerk belangrijk, zegt voorzitter Roel Huls van de Stichting Zwembaden Zwartewaterland. “Uit landelijk onderzoek blijkt dat mensen eerder kiezen voor zwembaden met dit keurmerk. Dat betekent dus ook een versterking van de financiële positie. En bovenal laat je op deze manier zien dat we werken volgens alle regels.”

En dat gaat ver, legde Henrica Bergsma van de keurmerkorganisatie uit. Goed poetsen is lang niet voldoende. “Wij besteden bijvoorbeeld aandacht aan de staalconstructie. Wat er kan gebeuren als zoiets niet deugt, hebben we allemaal in Tilburg gezien. Veiligheid is van het grootste belang. En die aandacht gaat ver. Het personeel is een dag doorgezaagd en we komen elk jaar terug voor een herkeuring.”

Dennis Mooiweer weet er alles van. Hij kreeg wel eens kritische vragen van zijn collega’s over waarom hij toch zo vaak achter de computer zat. Ontelbare uren gingen in de voorbereiding zitten. “Maar uiteindelijk kunnen we trots zijn”, stelt Roel Huls, die het keurmerk ook van belang vindt voor de maatschappelijke positie. Een zwembad moet middenin de samenleving staan. “Daarom vind ik het ook mooi dat zwembad De Kragge les gaat geven aan kinderen van vluchtelingen in Zwartewaterland.”

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500