Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Scheepsbel verbindt de Maria met familie

Geplaatst op: 14 maart 2016

De broers Meeusen overhandigden schippers Bousema van de Stichting Schipper mag ik ook eens varen een oude scheepsbel. Zo verbinden ze het schip Maria met de familiegeschiedenis. Opa Meeusen liet het schip in 1926 bouwen en zelf hebben de broers er ook veel tijd op door gebracht. De Maria speelde zelfs een rol tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Watersnoodramp.

De broers uit Vreeswijk en Barendrecht vinden het prachtig dat de stichting de Maria ombouwt tot vakantieschip voor mensen met een lichamelijke handicap. Als alles meezit, wil schipper Zas Bousema volgend jaar het water opzoeken. Tot die tijd bouwt hij het schip met hulp van veel sponsoren om bij Scheepswerf Bodewes in Hasselt. Ook bedrijven uit Genemuiden ondersteunen de stichting, waaronder Breman Shipping en Snijders Scheeps Elektro.

Wat echter wel ontbreekt is de hulp van timmermannen en andere vaklui. Pieter Polman sprak met Zas Bousema.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500