Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Leerlingen Rehobothschool ‘helpen’ goed

Geplaatst op: 15 maart 2016

Tekst en foto's Joke Veldman

Vanavond was het op de Rehobothschool projectavond voor ouders, opa’s en oma’s en bekenden met als thema Hulpverlening. De avond begon om 19.00 uur en meteen was het ook enorm druk in alle lokalen. Enthousiaste kinderen die ouders meetrokken om hun ”kunstwerken” in het lokaal te laten zien, en het was bijzonder indrukwekkend wat er van gemaakt was.

Alles zag er tot in de puntjes verzorgd uit, en dat in een tijd van ongeveer een week zoals de juf vertelde maar alle kinderen hebben het met zoveel plezier gedaan dat het eigenlijk bijna vanzelf ging.

Zo hadden ze in groep 0 een bijna echte apotheek gevestigd met spuugbakjes, spuiten en alles wat erbij hoort. Groep 1a en 2a hadden hulpverlening aan dieren. Daar waren poezen, zwanen en ook nog echte konijnen te bewonderen. Groep 1b en 2b hadden het onderwerp politie en brandweer. Ook daar was veel werk van gemaakt en natuurlijk best een spannend onderwerp vonden de kinderen!

Groep 3 de vrijwilliger en groep 4a MAF (Mission Aviation Fellowship) Groep 4b en 5b Hulp aan dak en thuislozen “wie is mijn naaste “. Groep 5 a de trauwmahelikopter,  En als je gewond was kon je terecht in groep 6a bij het Rode Kruis. Groep 6b en 8b was van de KNRM (Koningklijke Nederlandse Reddings Maatschappij) en groep 7 Korps Mariniers.

Dus ontzettend veel te bekijken en als je even een rustmomentje wilde, kon je even heerlijk een bakje koffie of wat fris nemen want ook dat was goed geregeld in de ontmoetingsruimte. De kinderen en docenten kunnen terug kijken op een bijzonder geslaagde avond.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500