Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bewoners Tag-West zijn wachten op speeltuin beu

Geplaatst op: 18 maart 2016

Tag-West is bijna 2,5 jaar gewoond en nog steeds is er geen speeltuin of aangeplante groenstrook. En dat zijn de bewoners zat. Daarom zijn ze een burgerinitiatief begonnen om de Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (met daarin als belangrijkste spelers projectontwikkelaar Heutink en de Gemeente Zwartewaterland) te bewegen speeltuinen aan te leggen op Tag-West.

“De aangewezen plekken voor de toekomstige speeltuinen liggen op enorme afstanden van de huidige bewoners, en wanner deze zullen worden aangelegd is nog niet bekend. Er kunnen behoorlijk gevaarlijke situaties ontstaan als kinderen naar deze speeltuinen toe willen, kinderen alleen laten gaan is eigenlijk geen optie. Uiteindelijk komt het er op neer dat het grootste deel van de huidige, maar ook toekomstige, bewoners helemaal geen veilige speeltuin zullen krijgen op korte afstand”, aldus de bewoners. Zij vinden dat onacceptabel.

Door middel van een burgerinitiatief zijn 46 handtekeningen (het grootste deel van het gebied) van bewoners uit Tag-West overhandigd aan de gemeente om de Onwtikkelingcombinatie Genemuiden te bewegen ook een speeltuin in het huidig bewoonde gebied aan te leggen, zoals het hoort in een woonwijk. Tot nu toe is er nog geen reactie geweest.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500