Al 15 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 oktober 2020 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bewoners Tag-West zijn wachten op speeltuin beu

Geplaatst op: 18 maart 2016

Tag-West is bijna 2,5 jaar gewoond en nog steeds is er geen speeltuin of aangeplante groenstrook. En dat zijn de bewoners zat. Daarom zijn ze een burgerinitiatief begonnen om de Ontwikkelingscombinatie Genemuiden (met daarin als belangrijkste spelers projectontwikkelaar Heutink en de Gemeente Zwartewaterland) te bewegen speeltuinen aan te leggen op Tag-West.

“De aangewezen plekken voor de toekomstige speeltuinen liggen op enorme afstanden van de huidige bewoners, en wanner deze zullen worden aangelegd is nog niet bekend. Er kunnen behoorlijk gevaarlijke situaties ontstaan als kinderen naar deze speeltuinen toe willen, kinderen alleen laten gaan is eigenlijk geen optie. Uiteindelijk komt het er op neer dat het grootste deel van de huidige, maar ook toekomstige, bewoners helemaal geen veilige speeltuin zullen krijgen op korte afstand”, aldus de bewoners. Zij vinden dat onacceptabel.

Door middel van een burgerinitiatief zijn 46 handtekeningen (het grootste deel van het gebied) van bewoners uit Tag-West overhandigd aan de gemeente om de Onwtikkelingcombinatie Genemuiden te bewegen ook een speeltuin in het huidig bewoonde gebied aan te leggen, zoals het hoort in een woonwijk. Tot nu toe is er nog geen reactie geweest.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen

3 thoughts on “Bewoners Tag-West zijn wachten op speeltuin beu

 1. Franc schreef:

  En maar klagen die mensen op Tag. Eerst teveel modder, dan wateroverlast, dan te hard rijdende auto’s en nu weer geen speeltuin. Wie kiest er nu voor een krappe nieuwbouwwijk??
  Laat ze eerst zelf maar eens de berm netjes maken, alle bouwresten en tuinbestrating uit de berm halen en hun auto’s normaal parkeren. Anders ga ik eens handtekeningen ophalen voor een parkeerverbod op de doorgaande weg bij Tag.

 2. RvZ schreef:

  Je had er ook niet kunnen gaan wonen.

 3. JM schreef:

  “Tot nu toe is er nog geen reactie geweest”… Nee, en die komt er ook niet snel. Dat wordt een ellenlange soap. Tegen de tijd dat een speeltuintje er is, zijn de kinderen die er nu gebruik van zouden moeten maken, pubers.

Comments are closed.

Van Dijk Containers 500