Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
26 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

SGP onder de indruk van Westerman

Geplaatst op: 18 maart 2016

De SGP fractie Zwartewaterland en wethouder Speksnijder legden vrijdag een werkbezoek af bij Westerman Logistics BV in Hasselt. De politici waren na afloop onder de indruk van het bedrijf met Genemuider roots.

Dat is een gerenommeerde speler binnen de transportwereld die als geen ander in staat is om de logistieke processen op het gebied van distributie te stroomlijnen en continue te verbeteren. Distribueren, transporteren maar ook een zogenoemde Warehouse-functie en het toevoegen van allerlei waardes aan de producten van opdrachtgevers behoort tot de specialiteiten van Westerman. Op het gebied van transport van stukgoed, lengtegoederen en rijwielen is Westerman de specialist te noemen.

Vorig jaar mei heeft het bedrijf een containerterminal  aan het water met een oppervlakte van ca. 20.000 m2 in gebruik genomen. Uniek voor onze gemeente Zwartewaterland en de gehele regio. Het vervoer over water heeft de toekomst en is een duurzaam alternatief voor vervoer over de weg.  Tijdens het werkbezoek werd nog eens de vlotte ontwikkeling van deze terminal en de bedrijfshuisvesting aangehaald. Het resultaat van een gezamenlijke inspanning en wederzijds vertrouwen tussen Westerman en de gemeente Zwartewaterland.

De SGP fractie heeft het werkbezoek als inspirerend en waardevol ervaren en is onder de indruk van wat het bedrijf te bieden heeft.  Het is belangrijk, volgens de SGP, om de contacten met het plaatselijke bedrijfsleven te onderhouden en ook door Westerman werd dit volmondig beaamd. Korte lijnen tussen het bedrijfsleven en de gemeente, indien nodig snel kunnen schakelen en een vast ambtelijk aanspreekpunt is het devies van de SGP.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500