Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Crossen zolang het van de gemeente mag

Geplaatst op: 19 maart 2016

Foto's Jeroen en Erik Eenkhoorn

“Hartverwarmend…”, zegt wethouder Dick Visserman als hij bij het zwembad zijn auto is uitgestapt. Hij heeft net de aanleg van een nieuwe fietscrossbaan in Hasselt van start geschoten en gaat hetzelfde nu doen in Genemuiden. Op initiatief van de jeugdige Rik Heutink en Remmelt Beens.

Die zijn meteen reuzebenieuwd naar de baan in Hasselt. “Hoe hoog is de startbaan daar?”, vragen ze aan Visserman, die de hoogte op twee meter schat. Op de achtergrond zijn de ouders van de crossers al druk bezig met de aanleg van de baan. Op een opvallend groot stuk grond gaan ze een baan met zes zigzaggen aanleggen. Het is werk dat geleidelijk wordt uitgevoerd. “We maken de baan zo dat er op gefietst kan worden, maar in de loop van de tijd brengen we verbeteringen aan”, vertelt papa Henri Heutink.

Mensen of bedrijven die grond over hebben, kunnen daarom contact met hem opnemen (06-50566749). Aan sponsoren toch al geen gebrek. Kok Verhuur heeft bijvoorbeeld de kraantjes gesponsord, Brouwer regelde het grondverzet en grond is van De Waard. En over de medewerking van de gemeente is ook iedereen te spreken. En die is op haar beurt weer zeer te spreken over de inzet van de jongeren en de ouders. “Geweldig hoe ze alles hebben voorbereid. We hebben samen een informatieavond in ’t Olde Staduus gehouden en daar waren bewoners heel positief. Al dachten ze eerst natuurlijk: ‘wat hangt ons nou weer boven het hoofd’.

De buurtinitiatieven komen zo langzamerhand sowieso goed van de grond, vertelt Tineke van de Wetering van de gemeente. “Een ander project wat nu loopt is aan de Karwij. Daar stond een speelplaats vaak onder water. Die knappen de bewoners nu op. We hebben twee speeltoestellen gesubsidieerd gekregen. Ik vind dit een prachtige manier van werken. Moet je kijken wat hier gebeurt…”, wijst ze naar de werkzaamheden bij het zwembad.

De baan is van het tijdelijke soort. Maar tijdelijk lijkt in dit geval behoorlijk relatief. “Ze mogen de grond gebruiken zolang de gemeente die niet nodig heeft. Dit is onderdeel van het Binnenveld. Daar willen we ooit graag bouwen. Aan Tag-West kunnen we echter nog jaren vooruit, misschien wel twintig jaar”, legt Visserman uit.

En dus is zaterdag de basis gelegd voor jarenlang BMX-plezier bij het zwembad.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500