Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

C-junioren tegen Groningen, Roda JC en Bochum

Geplaatst op: 24 maart 2016

Op de dag dat Johan Cruyff overleed, was er de loting voor het Edel Grass C-talent Tournament. Job van Dalfsen zorgde ervoor dat de C-junioren van Sportclub Genemuiden tegen FC Groningen, Roda JC en VFL Bochum moet spelen. “De poule des doods…”, reageerde coach Gerwald Kolk met een glimlach.

De tweede editie van het toernooi telt twaalf teams van professionele clubs, waarvan vier uit het buitenland. Excelsior ’31, Flevo Boys en d’ Olde Veste complementeren het deelnemersveld. “Dat zijn teams waarmee we een goede samenwerking hebben”, legde Jan Pleijsier namens de organisatie uit. Hij droomt van een nog sterke bezetting. “Maar daarvoor zou je eigenlijk naar een tweedaags toernooi moeten. Dan komen de grote clubs uit het buitenland. Die gaan niet voor een dag naar Genemuiden komen.”

Desondanks zijn er mooie teams, uit Denemarken, Hongarije en België en van clubs als PEC, Willem 11 en Vitesse. “Dat hebben we te danken aan Chris Riemens en Gerry Hamstra. Die openen deuren voor ons”, aldus Pleijsier, die met de organisatie voortborduurt op het geslaagde toernooi van vorig jaar. Wel zijn er dit jaar meer scheidsrechters uit Genemuiden actief.

Klaas van Dijk presenteerde loting. Job van Dalfsen haalde de balletjes uit de beroemde kokers. Het toernooi vindt op 28 mei plaats.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500