Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Veel Genemuider bedrijven willen uitbreiden

Geplaatst op: 12 april 2016

De industrie in Genemuiden is druk bezig met uitbreiden en verplaatsen. Dat schrijft het college van B en W in een brief aan de gemeenteraad. Daarin beschrijft het een onderzoek naar werklocaties in de regio. Dat was nodig omdat op veel plekken in de regio teveel bedrijventerreinen zijn. In Zwartewaterland is dat niet het geval.

Het vertrek van Dycore in Hasselt is opgevangen met de komst van Scania en Westerman. In Genemuiden is de tapijtindustrie momenteel bezig aan een ‘expansieve groei’, volgens het college. In 2015 is er al op een aantal plekken gebouwd. Ook zoeken bedrijven het in de hoogte. “Daarnaast is er een carrousel aan uitbreidingen en verplaatsingen op gang komen”, aldus het college, en dat komt ook omdat Zevenhont-Oost voorlopig is afgeblazen.

Mocht de huidige trend doorzetten dan zijn de uitbreidingsmogelijkheden in Genemuiden binnen enkele jaren volledig benut. De gemeente onderzoekt daarom momenteel de wensen en behoeftes van het bedrijfsleven. Daarmee wil het college zorgen dat het tijdig inspringt op ontwikkelingen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500