Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
28 mei 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Informatie over reizen met het OV voor senioren

Geplaatst op: 13 april 2016

Mobiel zijn en blijven is belangrijk voor wie deel wil uitmaken van de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een dagje winkelen of een bezoekje aan de kinderen. Het openbaar vervoer kan hier een belangrijke rol in spelen. Daarnaast heeft het openbaar vervoer veel voordelen voor senioren. Zo reizen ze vaak met korting en hoeven ze zelf geen auto te rijden. Tegenwoordig hebben veel bussen een gelijkvloerse instap en zijn zij luxer dan voorheen.

De gemeente organiseert op 11 mei 2016 i.s.m. de provincie Overijssel een informatiebijeenkomst in De Meente over reizen met het OV. OV ambassadeurs informeren de deelnemers over:

• het reizen met de bus of trein
• de OV-chipkaart, hoe vraag je die aan en hoe werkt hij?
• tarieven en abonnementen voor reizen met het openbaar vervoer
• de Regiotaxi

Er is informatiemateriaal aanwezig en na afloop van de bijeenkomst kunt u zich aanmelden voor een proefreisje. Dit houdt in dat u met een groepje op een nader te bepalen tijdstip met de bus en trein gaat reizen onder begeleiding van een OV ambassadeur. Ook is het mogelijk een persoonlijke afspraak met de OV-ambassadeur te maken voor een advies op maat.

De middag is van 14.00 tot 16.00 uur. Opgave is niet nodig en deelname is gratis.

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500