24 april 2024 t’ Olde Staduus

Knappe overwinning voor Ruutvoorn

Geplaatst op: 16 april 2016

De dames van Ruutvoorn pakten zaterdagmiddag in de eigen Overtoom een knappe overwinning. Ze versloegen de nummer vijf van de ranglijst VCO ’58 met 3-1. De eerste set ging nog naar de gasten, maar daarna pakte Ruutvoorn drie sets op rij. Ruutvoorn staat zevende.

Met een jubileumfeestavond in het vooruitzicht zou het natuurlijk fijn zijn om de stemming er alvast wat in de te brengen met een goede wedstrijd. De 3-1 winst die de dames uit Genemuiden behaalden tegen de nummer 5, VC058, was dan ook zeker een welkom resultaat. Ondanks de vier punten die dit opleverde was het geen flitsend spel wat er tentoon gespreid werd. Vooral de eerste set oogde het vanaf de kant wat traag en mat. Deze set werd met 25-23 nipt verloren.

Naarmate de wedstrijd vorderde, lukt het Ruutvoorn om de tegenstander uit Leeuwarden meer onder de druk te zetten. VC058 had moeite om een goede servespass af te leveren, maar ook aanvallend wist Ruutvoorn de zwakke plekken te vinden.  De eigen serves liet af en toe wat te wensen over en verdedigend werden de afspraken niet strak nageleefd. Hierdoor kon VC058 toch wat in de buurt blijven. De tweede en derde set werden respectievelijk 25-22 en 25-20.

In de vierde set ging het vrij simpel. Goede servesseries brachten Ruutvoorn al snel op een leuke voorsprong en vooral Marlon Verhage en Els Hermeler scoorden aanvallend veel. Zo werd de vierde set een afgetekende winst. Met 25-17 werd de laatste set beslist. Daarna bleef het nog tot in de late uurtjes gezellig in de Overtoom.

Aanstaande zaterdag spelen de dames hun laatste wedstrijd van het seizoen. Met een goed resultaat is het zelfs nog mogelijk om 5e te worden. De tegenstander is Balk (D.B.S.)  waar twee weken terug met 4-0 van gewonnen werd. D.B.S en Ruutvoorn staan nu op een gedeelde zesde plek in de ranglijst.

De dames hopen op een mooie afsluiter van het seizoen.