Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
22 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Gisteren uit het ei vandaag in het water

Geplaatst op: 18 april 2016

Tekst en foto's : Joke Veldman

Gisteren waren er vijf jongen ganzen uit het ei gekomen, zo deed Jacolien van Dijk van het Hoveniersbedrijf een berichtje, en vanmorgen liepen ze al buiten het hok. Dus camera mee en samen met Jacolien door het land, eens even een kijkje nemen.

Wat er toen gebeurde was toch wel even een klein primeurtje, want op dat moment doken ze met z’n allen het water in! Onvoorstelbaar hoe snel dat gaat, maar ze hadden meteen de vaart er goed in de vijf kleintjes, en werden goed beschermd door moeder zelf en nog twee familie leden die ze echt geen moment uit het oog verloren.

Een stuk brood deed wonderen want ze kwamen allemaal mooi op de camera af voor een paar mooie lieve foto’s want het zijn schattige gele bolletjes. Terug op de kant gaf toch nog wat problemen en daarom besloten ze maar weer verder te zwemmen..

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500