Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Sanne van Dalfsen pakt zilver bij Overijsselse Kampioenschappen

Geplaatst op: 18 april 2016

Sanne van Dalfsen pakte zaterdag zilver op de Overijssel Kampieonschappen. Ze moest met haar medeleden van EGSV vroeg uit de veren om af te reizen naar Losser voor de Overijsselse Kampioenschappen in de 5e divisie. In de eerste wedstrijd was het de beurt aan pupillen Nina Naberman, Sanne van Dalfsen en jeugdturnster Zenna Eenkhoorn.

In beide categorieën was de concurrentie behoorlijk groot en bestond het deelnemersveld uit meer dan 40 deelneemsters. Sanne en Nina turnden erg strak alle oefeningen. Nina viel helaas met de koprol van de balk wat haar een hele punt kostte. Nina werd 20e en Sanne mocht tijdens de prijsuitreiking op het zilveren podium staan. Zenna wist ook goed te presteren want werd uiteindelijk 8e.
In de middagwedstrijd kwam EGSV weer in 2 categorieën met turnsters uit. Bij de junioren waren dat Ashley Jager, Noëlle ten Hoeve, Britt Visscher en de jarige Marith Broer. Bij de instap was dat Jayla Rook. Jayla wist op alle toestellen goed te scoren wat genoeg was voor een 7e plaats uit een categorie van 28 deelneemsters. De junioren turnsters zagen ook dat de concurrentie erg hoog was. Ze wisten op alle toestellen gemiddeld te scoren en eindigden als volgt: Noëlle 27e, Ashley 26e, Britt 23e en Marith 21e . Na al een hele dag erop zitten moesten de Senioren aan het eind van de middag nog turnen. De senioren van EGSV zijn Maaike Roetman en Dineke Beens. Beide dames waren behoorlijk zenuwachtig wat Maaike bij de brug opbrak. Ze viel en kon zich niet meer goed herstellen op balk en vloer. Maaike werd 21e. Dineke wist alle toestellen foutloos te turnen, helaas was dit met een 5e score net niet genoeg voor een podium plaats. Moe maar voldaan keerde EGSV na een erg lange dag terug naar Genemuiden.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500