Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Op bezoek bij de jongste tennissers

Geplaatst op: 20 april 2016

De jongste leden krijgen uitleg. Tekst en foto's : Joke Veldman

Genemuiden Actueel duikt de komende tijd in de jeugdsport. We bezoeken verenigingen en onderzoeken waarom kinderen juist die sport leuk vinden. Tennisvereniging ’t Eerste Wittien heeft de primeur. Een toevallig goede keuze, want de kinderen vanaf zes jaar strijden daar om de kroon in het Kroningstoernooi.

Natuurlijk gekleed in het oranje kregen ze in de stralende zon instructies van trainer Leslie. Na de warming up vroegen we waarom ze tennis leuk vinden. “Hard slaan en punten scoren”, zegt Sander. Chanoah vindt het lekker om sportief bezig te zijn en Louisa vindt het heerlijk om actief bezig te zijn en lekker buiten te zijn. Dus eigenlijk allemaal een beetje dezelfde reden om op tennis te gaan. Maggie vindt hard rennen en nog harder slaan erg leuk! Ook was er iemand waarvan de vader en moeder het zo leuk vinden, maar na enig doorvragen vond deze tennisser het zelf toch ook wel een leuke sport.

De vereniging bestaat dit jaar 40 jaar, vertelt Linda Peute, en er worden het hele jaar door veel evenementen georganiseerd voor jong en oud. Ook erg leuk is het combinatie tournooi, dan spelen de senioren en de jeugd op dezelfde dag en zo kan de jeugd weer gestimuleerd worden om nog jaren door te gaan met deze geweldige sport en net zo goed te worden als de ouderen.

De KNLTB heeft een goed plan van aanpak voor de beginners,  als je gaat beginnen met tennis dan krijg je de rode bal want die is minder hard en stuitert minder hard, en je speelt op een klein veld. Na een tijd ga je een categorie hoger en speel je met een oranje bal op een driekwart veld. Daarna de groene bal en zo verder.

Zit je op het voortgezet onderwijs dan mag je ook de avonden gebruik maken van de baan.

De evenementen van dit jaar kunt u zeker op deze site volgen want wij houden u natuurlijk op de hoogte, en verder voor de jeugd is het advies: ga gewoon gezellig eens kijken op de woensdag middag als je toch vrij bent want het is echt een heerlijke gezellige buitensport.

 

 

 

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500