Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
2 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Klooster in teken van Kloostermarkt

Geplaatst op: 21 april 2016

Sint Jansklooster staat op Koningsdag traditiegetrouw weer in het teken van de Kloostermarkt. Volgens de organisatie komen de marktkooplui weer massaal naar het dorp. En de verwachting is dat het publiek daarbij niet achterblijft.
Wethouder Dieke Frantzen opent dit jaar de markt. Dat gebeurt om 10.00 uur. Het lokale Soli Deo Gloria begeleidt zoals altijd het Wilhelmus en daarna mogen kinderen ballonnen oplaten. Naast het lange lint aan marktkramen zijn er oude ambachten, zoals smid Jarno rook, een klokkenmaker en een boekbinder. Tussen 10.00 en 12.00 uur is er ook een kleedjesmarkt.
Bovendien is er op het plein bij het Dorpshuis de hele dag amusement. Dat begint met een kindershow (van 10.00 tot 11.00 uur). Vanaf 12.00 uur tot 15.00 uur zet Venoza het plein op zijn kop. Dit is een band uit Vollenhove die het beste van zestig jaar popgeschiedenis selecteert. Dat doet Venoza met bas, drums, gitaren, koor en een blazerssectie. Het laatste uur van de markt is het podium voor zanger Gerrit Haverman.
Onderdeel van de Kloostermarkt is ook een kermis. Die gaat zaterdag al open.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500