Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Bijna iedereen geslaagd voor verkeersexamen

Geplaatst op: 22 april 2016

194 jongens en meisjes van groep 7 van de 8 basisscholen in Genemuiden deden onlangs mee aan het verkeersexamen. Helaas waren 6 leerlingen minder succesvol en konden ook na een herexamen geen voldoende scoren voor theorie. “Wij hopen dat zij volgend jaar weer mee doen en alsnog het diploma kunnen behalen”, aldus Veilig Verkeer Nederland.


De geslaagde leerlingen kregen afgelopen woensdag het diploma en cijferlijst uitgereikt. Wethouder Speksnijder was voor het derde jaar achtereen op de Eben-Haëzerschool aanwezig om, onder toeziend oog van VVN-adviseur Mariët Visscher en verkeersouder Bert Boll, aan de leerlingen hun diploma uit te reiken.  Omdat het de 3e keer op rij was dat de school als beste uit de bus kwam bij dit verkeersexamen, mag de school de wisselbeker houden.

Maar, er was dubbel feest. Ook één van de twee beste leerlingen, die theorie en praktijk foutloos gemaakt hebben, zit in deze groep. Marjorie Altena mocht hiervoor de extra (persoonlijke) prijs in de vorm van een beker in ontvangst nemen. De andere ‘beste’ leerling, Gerwin den Otter, zit in groep 7 van de Rehobôthschool. Het gemiddelde voor theorie was iets lager dan vorig jaar. Waarschijnlijk toch wat moeilijker geweest. Het blijkt dat de meeste leerlingen het praktijkgedeelte zeer goed gedaan hebben. De verschillen tussen de scholen bij het praktijkexamen waren slechts klein.

De wethouder benadrukte na de uitreiking nog eens het belang van verkeersveiligheid: “Jullie hebben nu wel je verkeersdiploma gehaald, maar houd je in de toekomst ook aan de verkeersregels.”
Daarnaast wees hij nog op het netjes houden van de omgeving van fietspaden en op het gevaar van het gebruik van mobiele telefoon op de fiets. De heer Speksnijder gaf de leerkrachten van de groepen 7 een compliment met het behaalde resultaat.
Tenslotte bedankte de wethouder vele vrijwilligers en VVN voor het houden van het verkeersexamen.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500