Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Pont komt donderdag terug

Geplaatst op: 22 april 2016

Tekst en foto's: Enrico Kolk

De pont komt donderdag weer terug naar Genemuiden. “Mits het weer het toelaat”, voegt pontbaas Hendrik Schuitema daar aan toe. “Bij harde wind durven we het niet aan.” Het vehikel ligt nu, voor het eerst in vijf jaar, op de werf in Hasselt. “We doen nu vooral achterstallig onderhoud.”

Zo heeft de pont nu een gereviseerde motor. Ook heeft de scheepvaartinspectie de pont gekeurd. “Daarmee kunnen we weer vijf jaar vooruit”, zegt Bert Keukenkamp, die ook eigenaar is van de pont. Niet dat de pont dan aan vervanging toe is. “Als je het goed bijhoudt dan is een pont onverslijtbaar”, beweert Schuitema.

Samen met Keukenkamp kon hij nu voor het eerst na de overname onder de pont kijken. “Dat casco is zo sterk, dat kun je wel van een toren afgooien”, stelt hij. Een verfbeurt heeft ervoor gezorgd dat ook de onderkant van de pont er weer als nieuw uitziet.

En dat na 65 jaar, want de pont is gebouwd in 1951. Van een feestje zal het niet komen: “We hebben het geld al uitgegeven nu”, glimlacht Keukenkamp. Met het onderhoud zal er voor de klanten niks veranderen: “We blijven gewoon op dezelfde voet doorgaan.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500