Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

DEK is kampioen

Geplaatst op: 23 april 2016

Tekst en foto's: John Poot

20 wedstrijden gespeeld, 18 gewonnen, 2 verloren, totaal aantal punten 51, 180 doelpunten gescoord en 69 tegen doelpunten. Dat zijn de statistieken van de waterpoloërs van DEK hierdoor zijn ze nu officieel kampioen van de 4e klasse A Oost.

Vandaag werd de laatste wedstrijd van het seizoen in Genemuiden gespeeld. Tegen het 5de team van Swol 1894 uit Zwolle. De wedstrijd begon goed voor DEK aanvallend zag het er strijdlustig uit en in de eerste part werden er al 3 doelpunten gescoord door de topscoorder Ruben Beens. Maar in het 2de part begon Swol meer aan te dringen en werden gevaarlijker en wisten een doelpunt te maken. Dinand van Dijk wist de gelijkmaker nog te scoren.

Het derde partje bleef Swol aanvallen en DEK had er moeite mee want ze hadden geen antwoord op het spel van Swol. Zowel Swol als DEK wisten een doelpunt te scoren. Ruben Beens scoorde voor DEK.

Het vierde partje werd ongelofelijk spannend. Swol speelde een sterke pot en wisten zelfs 2 keer te scoren en het leek wel of DEK niks meer te vertellen. Deze wedstrijd werd met 5-4 gewonnen door DEK maar de waterpoloërs van DEK maakte zich het zelf wel heel moeilijk voor eigen publiek.

Ruben Beens werd de laatste 40 seconde met een rode kaart naar de kant gestuurd, omdat hij volgend seizoen van Swol 1894 gaat spelen. Onder daverend applaus verliet hij het bad.

Wethouder Visserman (CDA) die onder andere portefeuille van Sport heeft kwam ook langs namens de gemeente Zwartewaterland en gaf namens de gemeente een bloemetje aan trainer Gerrit Riezebosch, de volgend seizoen DEK weer zal leiden in de 3e klasse.

Uitslag: DEK H1 – Swol 1894,5 5-5 (3-0, 1-1,1-1, 0-2)

Doelpunten DEK: Ruben Beens 4x en Dinand van Dijk 1x

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500