Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
19 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Minder leerlingen zonder diploma

Geplaatst op: 26 april 2016

Het afgelopen jaar zijn minder jonge Zwartewaterlanders zonder diploma van school gekomen. Dat waren er nog 23, terwijl dat aantal een jaar eerder nog op 38 lag. Volgens de gemeente komt dat omdat onderwijs en regio steeds beter samenwerken. Als ‘vroegtijdig schoolverlater’ gelden jongeren zonder havo-, vwo- of MBO2-diploma.

Uit het zogenoemde leerplichtverslag blijkt dat er ook minder vaak sprake is van luxeverzuim. Dat is wanneer ouders bijvoorbeeld kinderen meenemen op vakantie, terwijl ze eigenlijk op school moeten zitten. Dit aantal daalde van 39 naar 28. De leerplichtambtenaar heeft de afgelopen jaren veel gedaan om dit aantal om laag te krijgen. Ouders snappen nu ook beter dan er niet voor niets regels zijn, zo is de gedachte.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500