Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
15 juli 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Minder schoolverlaters in Zwartewaterland

Geplaatst op: 28 april 2016

23 jongeren uit Zwartewaterland hebben hun school in het schooljaar 2014/2015 voortijdig verlaten. Dit zijn jongeren zonder een MBO niveau 2, Havo of VWO diploma. Een jaar eerder waren het er nog 38. “Een flinke daling”, constateert de gemeente in een persbericht.

In het schooljaar 2014/2015 werd van 106 jongeren melding gemaakt van signaal verzuim. Dit is vergelijkbaar met het vorige schooljaar. Het aantal luxe verzuimmeldingen (kinderen die buiten de schoolvakantie op vakantie zijn) is wel gedaald: van 39 naar 28. In de afgelopen jaren zijn er diverse ‘prik’acties gehouden om kinderen die afwezig waren de dag vóór een vakantie op te sporen. “De daling geeft aan dat ouders inzien dat er regels zijn en dat vakantie binnen de schoolvakanties gevierd moeten worden”, aldus de gemeente.

Wethouder Arie Speksnijder: “Het vroegtijdig oppakken van signalen van schoolverzuim wordt steeds belangrijker. Een jongere die niet naar school gaat of veel spijbelt doet dit meestal niet zomaar. Reden om het gesprek aan te gaan en te kijken wat er daadwerkelijk aan de hand is. De rol van de leerplichtambtenaar verandert daarmee. Er wordt niet enkel op handhavingsgebied opgetreden. De leerplichtambtenaar heeft ook een belangrijke maatschappelijke zorgtaak.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500