Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Vraag naar hoogbouw op industrieterrein Genemuiden

Geplaatst op: 2 mei 2016

Links een voorbeeld van nieuwe hoogbouw, zoals die zou kunnen plaatsvinden. © Foto uit de leidraad die de gemeente liet opstellen

Bestaande bedrijven op het industrieterrein zijn op zoek naar meer ruimte, zo meldt het college in een brief aan de gemeenteraad. De gemeente heeft de vraag gekregen om hoger bouwen toe te staan op het industrie.

De uitbreidingsruimte moet namelijk binnen de nu gestelde grenzen van het industrieterrein gevonden worden, mede doordat de uitbreiding van Zevenhont vooralsnog niet doorgaat. Gebouwen mogen nu maximaal 16 meter hoog zijn. Voor hoger bouwen is ruimte in het bestemmingsplan middels een binnenplanse afwijkingsmogelijkheid, schrijft het college. Hier is geen maximale hoogte aan gekoppeld. “Een gedachte hierachter is dat een bedrijf alleen hoog zal willen bouwen indien dit voor een goede bedrijfsvoering noodzakelijk is.”

Wel mag er alleen hoger gebouwd worden als er een investering in de ruimtelijke kwaliteit plaatsvindt. De raad gaat op 19 mei in discussie over het onderwerp.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500