Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
23 juni 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Beschuit met muisjes bij Van Ittersum (video)

Geplaatst op: 16 mei 2016

Reportage Dion en Pieter Polman

De familie Van Ittersum deed maandag mee aan de Campina Open Boerderijdag. Veel gezinnen uit de omgeving kwamen naar de boerderijdag om eens te kijken hoe het boerenleven eraan toe gaat en te ontdekken waar de zuivel producten écht vandaan komen!

Er was op deze dag veel te doen: naast de rondleiding op de boerderij onder meer de boerenstormbaan, melkbus heffen, skippy koe, skelter rijden, kalvertaxi enz. Tegen 14.00 uur uur stond het aantal bezoekers al op 1800, een record, zo druk was het voorgaande jaren niet geweest. Verwacht wordt dat de teller op 2500 uitkomt.

Ook bijzonder was de geboorte van een kalfje tijdens de Campina dag. Boer van Ittersum zag vanmorgen dat er een bevalling zat aan te komen. De koe was eerst nog wat onrustig i.v.m. de grote drukte op de boerderij. Veel volwassenen en kinderen waren getuige van een prachtige bevalling. Boer van Ittersum was blij dat alles goed verlopen was en dat er een gezond meisjes kalf was geboren. Er volgde een spontaan applaus onder de toeschouwers.

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500