Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
21 mei 2024 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Traditioneel fietsen op Tweede Pinksterdag

Geplaatst op: 16 mei 2016

Tekst en foto's John Poot

Maandag was er bij de Hersteld Hervormde Gemeente weer de, inmiddels traditionele, fietstocht. Via Zwartsluis fietsten de deelnemers naar Heetveld. Onderweg konden ze aan een bingo meedoen. Aan het eind van de Veenen was de eerste stop waar de fietsers koffie/thee/ fris met iets lekkers konden nuttigen.  

Bij de Monnikenmolen in Sint Jansklooster was de tweede stop. Bij deze stop was er ijs te verkrijgen en de molen was te bezichtigen. De tocht ging verder via Moespot naar Vollenhove,  waar ze bij de derde pitstop aangekomen weer koffie/thee/fris konden krijgen.  Vanuit Vollenhove ging de fietstocht langs het Kadoelermeer weer terug naar Genemuiden. Tijdens de fietstocht kon men vragen beantwoorden die op de routebeschrijving stonden. Na afloop kon er bij de kerk patat, broodjes hamburger, kroket en frikandel gegeten worden. De opbrengst van dit alles is voor de aflossing van de Bethelkerk.

 

 

Gepubliceerd door Erik Driessen
Van Dijk Containers 500