Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
6 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

Burgemeester feliciteert 65-jarig echtpaar

Geplaatst op: 18 mei 2016

Foto: Enrico Kolk

Hendrik Jan Timmerman en Trijntje Visscher traden op 18 mei 1951 met elkaar in het huwelijk. Burgemeester Bilder feliciteerde het paar woensdagmiddag persoonlijk met hun 65-jarig huwelijk. 

Trijntje Visscher is geboren in IJsselmuiden en groeide op in een pleeggezin in Genemuiden. Hendrik Jan Timmerman komt uit Sint Jansklooster en bracht daar ook zijn jeugd door. Hij komt uit een groot gezin van in totaal 13 kinderen.

Hendrik Jan en Trijntje leerden elkaar kennen in Genemuiden. Gewoon op straat op de zaterdagavond. Uitgaansgelegenheden voor de jeugd waren er niet, dus zochten ze elkaar op deze manier op. De vonk sloeg over en zo was de verkering een feit.

Hendrik Jan heeft vroeger veel buitenwerk gedaan. In weer en wind werkte hij onder andere in de beschoeiing. Later werd hij afgekeurd en werkte hij nog 12 jaar bij Wezo. Hendrik Jan is nog altijd graag buiten. Bezig zijn in zijn volkstuintje aan de Krommesteeg bezorgt hem veel plezier en afleiding. Hij prijst zich gelukkig dat zijn gezondheid dat weer toelaat.

De nu 88-jarige Hendrik Jan en zijn vrouw Trijntje, die 83 jaar is, hebben samen altijd in Genemuiden gewoond. Ze woonden in de Nieuwstraat en later in de Burgemeester Ten Veldestraat. In 1962 verhuisden ze naar de Prinses Beatrixstraat, waar Hendrik Jan nog steeds woont. Trijntje moest om gezondheidsredenen helaas verhuizen. Ze verblijft sinds vorig jaar op verpleegafdeling Het Vossenland in de Meente. Hendrik Jan bezoekt haar daar dagelijks.

“Vijf jaar geleden kregen ook al bezoek van de burgemeester ter gelegenheid van ons 60 jarig huwelijk”, vertelt Hendrik Jan. “Fijn dat hij ook nu weer langskwam om ons te feliciteren, heel gezellig.” Dit keer is hij naar het adres van Trijntje in de Meente gekomen. Daar is woensdag ook een klein feestje met de overige bewoners.

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500