Al 20 jaar de nieuwssite voor Genemuiden!
3 juni 2023 t’ Olde Staduus
Agenda
Van Dijk Heftrucks (tijdelijk)

‘Hoogbouw op bepaalde industrielocaties’

Geplaatst op: 19 mei 2016

Links een voorbeeld van nieuwe hoogbouw, zoals die zou kunnen plaatsvinden. © Foto uit de leidraad die de gemeente liet opstellen

Hoogbouw op het industrieterrein: prima. Maar wijs daarvoor bepaalde gebieden aan. Dat betoogde Henk Buit van de CDA-fractie donderdagavond tijdens de raadsvergadering. De raad besprak het onderwerp omdat er vanuit Genemuiden vraag is om op het industrieterrein hoger te mogen bouwen dan de vastgestelde 16 meter.

“Zien we onze kerktorens straks nog wel? En gaan we letterlijk de wind uit zeilen van molen De Zwaluw nemen?”, vroeg Buit zich af. “Realiseren we ons wel voldoende wat een impact dit kan hebben op onze prachtige vertrouwde leefomgeving?” VVD-voorman John Smits viel Buit bij: “We moeten geen horizonvervuiling hebben.” Dat risico achtte Henk Braamskamp van GemeenteBelangen niet heel groot: “Je kunt hier al geen horizon meer zien.”

SGP-fractielid Simon Heetebrij meldde dat er in de door het college opgestelde leidraad al voor gekozen is om hoogbouw in te passen in landschap. “Zodat het ook zo min mogelijk opvalt.” Volgens wethouder Speksnijder kunnen bedrijven niet ‘ongebreideld’ omhoog bouwen: “Het liefst zo laag mogelijk.”

Gepubliceerd door Enrico Kolk
Van Dijk Containers 500